Uw partner voor uitbesteding van materiaalbewerkingen

Zandgieten en bewerken van ijzeren wiel

Onderstaand een project waar wij een ijzeren wiel voor zeer zware trailers, door middel van zandgieten gemaakt hebben, materiaal grijsgietijzer GG25. Het gietmodel voor het vormen van de zandmallen is gemaakt uit aluminium. Het aluminium garandeert een lange levensduur van de mal, daarnaast ontstaat er vrijwel geen vervorming bij veranderingen van temperatuur en luchtvochtigheid, wat bij hout wel het geval kan zijn.

Na het gieten wordt het deel uitgenomen, schoon gestraald en machinaal bewerkt. Het verspanen moet nauwkeurig gebeuren; aan beide kanten moet een

lagerpassing gedraaid worden. De buitendiameter heeft een h11 passing en met een lage oppervlakteruwheid, zodat er eenvoudig een massief rubberen band omheen geplaatst kan worden.

Door middel van betrouwbare meet- en materiaalrapporten kunnen wij de kwaliteit garanderen, voordat de zending op transport gaat.

Daarnaast beschikken kunnen wij zelf over een eigen 3d meetmachine (CMM) met een nauwkeurigheid van 0.003 mm.

Producten

TOS Outsourcing: uw partner op heb gebied van verspanen (conventioneel en CNC draaiwerk en freeswerk), lassen, smeden, gieten (metaal en kunststof), extruderen, vervormen, scheiden, conserveren en assembleren van grote en kleine series.