Uw partner voor uitbesteding van materiaalbewerkingen

Home | Gieten

Gieten

Gieten van metaal en kunststof besteden wij al vele jaren uit in Azië (China, India en Pakistan), waar de lagere lonen niet alleen zorgen voor een gunstige productprijs, maar ook voor een lagere investering in het benodigde gietgereedschap. Hierdoor is het vaak eerder interessant om over te gaan op gieten, in plaats van verspanen of lassen.
Wanneer een snellere levertijd gewenst is, kunnen wij uw gietwerk ook uitbesteden in Europa (Polen).

Outsourcing van de volgende giettechnieken is mogelijk:

Coquille gieten / zwaartekrachtgieten (info)

Meestal gebruikt voor (onder)delen van aluminium, zink (ZAMAK) en in mindere
mate messing.

Spuitgieten / hoge druk gieten (info)

Meestal toegepast voor (onder)delen van aluminium en zink (ZAMAK).

Zandgieten (info)

Veel toegepast voor (onder)delen uit ijzer, in grijs (bijv GG25) en nodulair (bijv GGG40) gietijzer daarnaast in verschillende staallegeringen. In mindere mate voor roestvaststaal (rvs), aluminium en koperlegeringen (o.a. brons en messing). Daarnaast beschikken wij over verschillende gieterijen die gespecialiseerd zijn in het verwerken van slijtvast gietijzer.

Verloren was gieten / investment casting (info)

Verloren was gieten bieden wij in twee verschillende kwaliteiten:

  • Silica sol gietwerk / precisiegieten
    Delen waar hoge eisen worden gesteld aan maatvastheid en oppervlakte ruwheid.
  • Sodium silicate gietwerk (waterglas gieten)
    Delen waar vooral de kostprijs van belang is.

Beide technieken worden ingezet voor (onder)delen van staal, roestvaststaal (rvs), in mindere mate voor koperlegeringen (o.a. brons en messing) en aluminium.

Spuitgieten van kunststof (info)

Zowel technische kunststoffen (o.a. Nylon en POM), als industriële kunststoffen (o.a. PE, PP, PVC), eventueel voorzien van glasvezelversterking.

Het nabewerken van gietproducten kan zowel CNC als conventioneel door ons worden uitgevoerd ook warmtebehandelingen of oppervlaktebehandelingen behoren tot de mogelijkheden. Wanneer assemblagewerkzaamheden benodigd zijn kunnen wij ook dit voor u outsourcen.

Materiaal- en meetrapporten kunnen in overleg worden meegeleverd, daarnaast beschikken wij zelf over een geavanceerde 3D meetmachine (CMM) voor het nauwkeurig nameten van uw producten.
Door ons uitgebreide netwerk in Europe en Azië en opgebouwde kennis op het gebied van techniek en logistiek kunnen wij u helpen om een kostenbesparing te realiseren. Door 20 jaar ervaring zijn wij bekend met de gevraagde kwaliteit en weten wij waar wij uw product succesvol kunnen onderbrengen.

Onder Projecten om de website vindt u meer informatie van projecten die wij afgerond hebben.

Producten

TOS Outsourcing: uw partner op heb gebied van verspanen (conventioneel en CNC draaiwerk en freeswerk), lassen, smeden, gieten (metaal en kunststof), extruderen, vervormen, scheiden, conserveren en assembleren van grote en kleine series.