Uw partner voor uitbesteding van materiaalbewerkingen

Home | Vervormen van metaal

Vervormen van metaal

Vervormen van metaal kan op vele manieren. Vaak gebeurt dit als onderdeel van een lasconstructie of een assemblage, maar ook het vervormen van een op zichzelf staand product tot halffabricaat of eindproduct is mogelijk.
Voor verschillende vervormtechnieken is speciaal gereedschap nodig, andere vervormingstechnieken kunnen meestal met de aanwezige machines worden uitgevoerd.
Mogelijkheden voor outsourcing zijn er volop. Binnen ons netwerk van leveranciers in Azië (China, India en Pakistan) en Europa (Polen) kunnen wij de volgende technieken om metaal te vervormen:

  • Dieptrekken van onder andere stalen, aluminium en roestvaststalen (rvs) delen. Vaak worden hier speciale dieptreklegeringen voor gebruikt. (info dieptrekken)
  • Kanten/zetten van plaatmateriaal in staal, aluminium en roestvaststaal (rvs) tot een lengte van 7300 mm en 1250 ton. Veelal uitgevoerd op CNC kantbanken. (info kanten)
  • Plaatwalsen in staal, aluminium en roestvaststaal (rvs) (info plaatwalsen)
  • Profielwalsen in staal, aluminium en roestvaststaal (rvs) (info profielwalsen)
  • Vormpersen van staal, aluminium en roestvaststaal (rvs). Het vormpersen kan zowel mechanisch als hydraulisch gebeuren. Ook meervoudige (stansen, buigen, ponsen) matrijzen zijn mogelijk , eventueel voorzien van een automatische invoer. (info vormpersen)

Vanwege de gereedschapskosten voor het dieptrekken en vormpersen worden deze producten veelal in Azie (China, India en Pakistan) uitgevoerd, deze eenmalige investingskosten liggen daar een stuk lager. Dieptrekken en vormpersen worden vooral gebruikt bij hoge aantallen (meer dan 1.000 stuks) en kleinere delen. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgebouwd met deze vormen van materiaalbewerking wij kunnen u dan adviseren over welke techniek en welke materiaal past bij uw product.

Producten

TOS Outsourcing: uw partner op heb gebied van verspanen (conventioneel en CNC draaiwerk en freeswerk), lassen, smeden, gieten (metaal en kunststof), extruderen, vervormen, scheiden, conserveren en assembleren van grote en kleine series.