Uw partner voor uitbesteding van materiaalbewerkingen

Home | Extruderen

Extruderen

Het extruderen en bewerken van aluminium extrusieprofielen besteden wij voor verschillende klanten in Nederland en België uit, soms enkel gezaagd op de gevraagde lengte en in andere gevallen gelast of bewerkt.  In ons uitgebreide netwerk van Europese (Polen) en Aziatische leveranciers (China en India) bevinden zich verschillende extrusiebedrijven. Afhankelijk van de afmetingen van het product, ligging van de fabriek en de gewenste nabewerkingen en oppervlaktebehandeling zoeken wij een passen leverancier.

Door onze ervaring kunnen op het gebied van extruderen kunnen wij adviseren in het ontwerp, inkoop, legering,  nabewerkingen en oppervlaktebehandeling van uw extrusieprofiel. Vaak kunnen in aluminium profielen slimme, kostenbesparende oplossingen bedacht worden, waardoor kosten op bijvoorbeeld assemblage kunnen worden teruggebracht.

Het extruderen van aluminium gebeurd door middel van een speciale extrusiepers, deze pers drukt met grote kracht een billet (aluminium perspaal) door een matrijs.

De opening in de matrijs zorgen voor het juiste aluminium profiel. Nadat het extruderen van het profiel wordt het gekoeld, gestrekt, op de juiste lengte gezaagd en spanningsarm gegloeid. Na het extruderen van het profiel kan er gekozen worden om het aluminium te anodiseren of te poedercoaten. Daarnaast zijn er bij veel profielen verspanende (verspanen) bewerkingen nodig, ook dit is vaak mogelijk. Mocht het profielen een onderdeel zijn van een assemblage is het bij veel van onze leveranciers mogelijk assemblagehandelingen te verrichten.  Aangezien aluminium snel krast is het belangrijk dat het op de juiste manier verpakt worden.

Extruderen kan in de meest voorkomende aluminiumlegeringen onder andere  AL 6060 / AL 6061 / AL 6063 en AL 6082, afhankelijk van toepassing kunnen wij u adviseren welke aluminiumlegering te gebruiken.

Meer informatie Extrusie

Producten

TOS Outsourcing: uw partner op heb gebied van verspanen (conventioneel en CNC draaiwerk en freeswerk), lassen, smeden, gieten (metaal en kunststof), extruderen, vervormen, scheiden, conserveren en assembleren van grote en kleine series