Uw partner voor uitbesteding van materiaalbewerkingen

Home | Scheiden – snijden

Scheiden – snijden

Scheiden en snijden van materiaal is op te delen in twee categorieën: de fysische- en mechanische bewerkingsmethoden. Uitbesteding van beide technieken kunnen wij aanbieden, vaak als onderdeel van het eindproduct. Zowel in Azië (China, India en Pakistan) als Europa (Polen) hebben wij een uitgebreid aanbod van mogelijkheden.

Fysische bewerkingsmethoden o.a. lasersnijden:

  • Brandsnijden/autogeensnijden: wordt met name gebruikt voor het snijden van staal. (info brandsnijden/autogeensnijden)
  • Plasmasnijden: kan gebruikt worden voor staal, aluminium en roestvaststaal (rvs). (info plasmasnijden)
  • Lasersnijden: kan gebruikt worden voor staal, aluminium en roestvaststaal (rvs). Ook 3D buislaser snijden behoort tot de mogelijkheden. (info lasersnijden)
  • Draadvonken: wordt met name gebruikt voor het maken van matrijzen en andere soorten gereedschap, vanwege de precisie. (info draadvonken)

Bovenstaande snijmethoden worden over het algemeen CNC (computergestuurd) uitgevoerd.

Mechanische bewerkingsmethoden o.a. stansen:

Ponsen van staal, aluminium en roestvaststaal (rvs). (info ponsen)
Stansen van staal, aluminium en roestvaststaal (rvs). (info stansen)
Nibbelen van staal, aluminium en roestvaststaal (rvs). (info nibbelen)

  • Knippen van staal, aluminium en roestvaststaal (rvs). (info knippen)
  • Zagen van staal, aluminium en roestvaststaal (rvs). (info zagen)

Afhankelijk van uw product kiezen wij voor de beste techniek. Bij kleine aantallen en grote delen wordt vaak gebruik maakt van een fysische bewerkingsmethode; deze manier van snijden vereist geen speciaal gereedschap waardoor de opstartkosten laag zijn. De productiekosten zijn daarentegen hoog. Welke manier van snijden gebruikt wordt hangt af van de materiaalsoort en dikte; lasersnijden wordt veelal toegepast bij een kleine plaatdikte en waar een hoge afwerking benodigd is. Autogeensnijden voor veel toegepast voor dik staal plaatmateriaal waar afwerking minder van belang is maar waar het met name gaat om het uitsnijden van de contour. Plasmanijden zit een tussen beide in, door de komst voor van HD plasmasnijden is de snijsnede van een hogere kwaliteit en komt in de buurt van lasersnijden, ook is deze techniek geschikt voor het snijden van hoge plaatdiktes.

Voor het ponsen en stansen is meestal speciaal gereedschap benodigd, hierdoor zijn er vaak opstartkosten (matrijskosten) benodigd. Het ponsen en stansen wordt over het algemeen gebruikt voor kleinere bewerkingen en bij hoge aantallen. Door het speciale gereedschap kunnen meestal hoge productiesnelheden worden gehaald waardoor de kosten per bewerking laat zijn.

Wij adviseren u graag over bovenstaande scheidingsmethoden.

Producten

TOS Outsourcing: uw partner op heb gebied van verspanen (conventioneel en CNC draaiwerk en freeswerk), lassen, smeden, gieten (metaal en kunststof), extruderen, vervormen, scheiden, conserveren en assembleren van grote en kleine series.