Uw partner voor uitbesteding van materiaalbewerkingen

RVS gieten van kneveltjes

Een klant heeft onze hulp gevraagd voor het uitwerken en produceren van rvs kneveltjes. Vanwege de vorm, aantallen en materiaal is er gekozen voor verloren was gieten. Deze manier van gieten heeft als voordeel dat de gereedschapskosten laag zijn en er ook legeringen kunnen worden gegoten met een hoog smeltpunt. Na uitwerking van de tekeningen zijn deze bij de klant aangeboden voor goedkeuring, na goedkeuring zijn wij gestart met het maken van het giet gereedschap. Vanwege de korte levertijd is er gekozen om direct een groot aantal per luchtvracht te sturen; hierdoor kon de klant binnen 4 weken na goedkeuring van de tekeningen over de eerste partij kneveltjes beschikken.

Om de kneveltjes verder te verfraaien, hebben wij gekozen om na het gieten de delen elektrolytisch te polijsten.

Verloren was gieten is een ideale manier voor het gieten van stalen en rvs componenten, ook bij kleine aantallen kan dit nog steeds interessant zijn door de lage malkosten.

Producten

TOS Outsourcing: uw partner op heb gebied van verspanen (conventioneel en CNC draaiwerk en freeswerk), lassen, smeden, gieten (metaal en kunststof), extruderen, vervormen, scheiden, conserveren en assembleren van grote en kleine series.