Uw partner voor uitbesteding van materiaalbewerkingen

Nodulair gietstuk CNC bewerkt

Voor een vaste klant hebben wij een middelgroot gietstuk mogen gieten. Het gietstuk moest gegoten worden uit nodulair gietijzer. Nodulair gietijzer (GGG) heeft andere eigenschappen dan het standaard grijze/lamellair gietijzer(GG), het voordeel van nodulair gietijzer is dat het rek kent en een hogere sterkte heeft; het gedraagt zich meer als staal. Hierdoor kan men de delen lichter engineeren zonder verlies van sterkte.

Dit gietstuk is door middel van zandgieten gegoten. Dit is een vrij grove manier van gieten en vooral gebruikt voor grotere gietdelen. Tijdens het ontwerp van het gietstuk moet men rekening houden met lossingshoeken, nauwkeurige tolerantie

kunnen meestal niet in het gietstuk behaald worden en moeten machinaal bewerkt worden. Om genoeg materiaal te hebben op de te bewerken vlakken moet er vaak rekening worden gehouden met een materiaaltoeslag op deze vlakken.

Samen met dit gietstuk worden materiaalrapporten (zowel chemisch als mechanische materiaalrapporten) en meetrapporten geleverd, om de kwaliteit te garanderen.

Mocht u opzoek zijn naar gietdelen helpen wij u graag verder.

TOS Outsourcing: uw partner op heb gebied van verspanen (conventioneel en CNC draaiwerk en freeswerk), lassen, smeden, gieten (metaal en kunststof), extruderen, vervormen, scheiden, conserveren en assembleren van grote en kleine series.