Uw partner voor uitbesteding van materiaalbewerkingen

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Aluminium zwaartekrachtgieten van lampvoet, van idee tot productie

De laatste weken zijn wij bezig geweest met een project waarin wij een lampvoet mochten ontwerpen en in productie nemen. De klant was opzoek naar een lampvoet gebruikt in een buitenlantaarn. Na verschillende gesprekken hebben wij gekozen voor een aluminium legering in combinatie met een zwaartekrachtgieting. Dit gietproces zorgt voor een maatvast, weerbestendig product met een goede oppervlakteruwheid waardoor het logo van de klant goed zichtbaar blijft. Daarnaast zorgen de lage malkosten bij zwaartekrachtgieten ervoor dat de investering beperkt blijft en snel terug te verdienen is.

Aan de hand van het idee van de klant is er een 3d model ontworpen in Solidworks. Na goedkeuring van het model is er een 3d model geprint, na het testen van het onderdeel vroeg de klant ons een aantal veranderingen door te voeren. Daarna hebben wij de mal inwerking gezet. De eerste modellen worden op dit moment geproduceerd.

TOS Outsourcing: uw partner op heb gebied van verspanen (conventioneel en CNC draaiwerk en freeswerk), lassen, smeden, gieten (metaal en kunststof), extruderen, vervormen, scheiden, conserveren en assembleren van grote en kleine series.